2015. szeptember 21., hétfő

LÉna. Online orosz nyelvi magazin. 2015. szeptember

Здравствуй!

Ismét eltelt egy nyár, eljött a szeptember és elkezdődött egy új iskolai év!

Mostanra pedig megjelent a LÉna új, szeptemberi száma is, amelynek középpontjában természetesen az iskola és a tanulás áll.

A nyelvvizsgaszótárban e két, igen fontos téma szókincsét lehet megtanulni (elég sok szó lesz, fel kell hozzá gyürkőzni), a feladatsorok pedig egy ingyenes, írásbeli próbanyelvvizsgát tesznek lehetővé az olvasók számára!

A próbanyelvvizsgázóknak olvasott, ill. hallott szövegértési, nyelvhelyességi feladatot kell megoldaniuk és levelet kell írniuk, amelyet beküldés esetén kijavítva kapnak vissza!

A magazin keretei persze nem teszik lehetővé teljes feladatsor közzétételét, ehelyett minden vizsgarészhez egy mintafeladatot közöl.

Arra sincs lehetőség, hogy minden nyelvvizsgafajtát szemléltessen, inkább egy olyan általános, lehetséges feladatsort ajánl fel, amely a legtöbbször előforduló feladattípusokat reprezentálja.

A levél kivételével mindenki önállóan ellenőrizheti a megoldásokat, hiszen LÉna ezeket is közli.

Ezenkívül a magazinban plusz lexikai feladat és számos "országismereti" tudnivaló is található. Többek között megtudhatod belőle, mi az a ЕГЭ (egységes vizsgarendszer), hol találhatók a Ленские столбы (Lénai sziklaposzlopok), milyen az oroszországi школьная форма (iskolai egyenruha), és hogyan ünneplik a tanévnyitót, aminek a neve  oroszul: Праздник первого звонка. Utazás sorozatunkat is folytatjuk, ez alkalommal az Urálba indulunk, és néhány igazán kuriózumnak számító úti célt látogatunk meg.

Mint láthatod, olvashatsz, tanulhatsz és szórakozhatsz, ha a LÉnát választod!

A magazinról itt további információk találhatók és meg is rendelhető!

Találkozzunk októberben is!

Mirjam


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése