2017. március 21., kedd

LÉna és az érettségi

Здравствуй!
Ha oroszul tanulsz, előbb vagy utóbb vizsgázni is fogsz. Bár sokan nem szánják rá magukat, mert legalább egy dologban nem szeretnének kényszert az életükben, legalább egy dolgot szeretnének csak hobbiból, a saját kedvükre tanulni.
Mások nincsenek ebben az ideális helyzetben, és érettségizniük, esetleg nyelvvizsgázniuk kell. 
Az ő segítségükre siet most LÉna egy különkiadással, amellyel a szóbeli érettségi feladatait gyakorolhatod: a társalgást, a szerepjátékot (párbeszédet) és az önálló témakifejtést.
A most megjelent márciusi szám csak az első része egy sorozatnak, mert áprilisban és májusban folytatjuk az érettségi mellékletet, tehát az érettségizők még haszonnal forgathatják a nagy megmérettetés előtt. 
Kiknek ajánljuk még a kiadványt? Azoknak is, akik középfokú nyelvvizsgát szeretnének tenni (a nyelvtudás B2 szintje), hiszen a középszintű érettségi B1 szintje jó belépő a továbbfejlődéshez.


Mit kínál a 2017. márciusi magazin?
Három részből áll és a szóbeli érettségi felépítését követi.
Az eső tartalmazza a Társalgás kérdéseit és az azokra adható válaszokat. Itt természetesen egy általános vélemény megfogalmazására törekedtünk, amelynek alapján kidolgozhatod a saját változatod. Minden válasz után részletes szószedet következik, amelynek segítségével még a kezdők is könnyen eligazodhatnak a szövegekben. A kérdésekre adott válaszok jól felhasználhatók a harmadik feladatnál is, amikor  a vizsgázóknak összefüggően kell beszélniük egy témáról.
A második részben 11 mintát találsz a lehetséges Szerepjátékokra. Itt először a szituáció leírása, majd a vizsgázó feladatai olvashatók. Ezután a Справка для разговора megmutatja, milyen válaszokat adhat a vizsgáztató, a Возможные дополнительные вопросы экзаменатора pedig azt, milyen kiegészítő kérdéseket tehet fel.
A harmadik rész az Önálló témakifejtéshez ad 3 mintát. Ezek egy képet és három segítő kérdést tartalmaznak. Ezután következik egy lehetséges példa a téma önálló kifejtésére. Ne feledd, hogy az első rész válaszait is felhasználhatod!
Kedvet kaptál? S.O.S. segítségre van szükséged? Vagy csak gyakorolni szeretnél?
Tarts velünk, tanulj LÉnával, készülj az érettségire vagy a nyelvvizsgára a LÉna. Online orosz nyelvi magazin 2017. márciusi számából!

Üdvözlettel:
Mirjam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése