2012. május 5., szombat

Ha oroszul akar(sz) tanulni...

Kedves oroszul beszélni és tanulni vágyók!

Az orosz nyelv, irodalom és kultúra a szenvedélyem. Az élet (és a politika) azonban úgy hozta, hogy ezt sokáig szinte szégyellnem kellett. Mostanában azonban az "orosz" újra kezd divatba jönni. Növekszik a nyelvet tanulni vágyók, az orosz kultúra iránt érdeklődők és az Oroszországba utazók száma. Ki hivatalból, ki üzleti érzékből, ki pusztán kíváncsiságból figyelt fel erre a valaha nem túl népszerű, de ma egzotikumnak számító nyelvre. Tanárok akadnak ugyan, az új igényeknek megfelelő könyveket is lehet találni, de keretek alig vannak a tapasztalatok megosztásához, az esetleges kérdések feltevéséhez. Elhatároztam, hogy segítek azoknak, akik az orosztanulás göröngyös útjára lépnek. 
A blog nyelvtani, szókincsfejlesztő, országismereti és kulturális anyagokat tartalmaz.

Szeretettel várok mindenkit!
Mirjam

Tanulj oroszul, készülj a nyelvvizsgára a LÉna. Online orosz nyelvi magazinnal!

7 megjegyzés:

 1. Szuper! Most találtam ezt a blogot, mármint most kezdtem el segítséget keresni a neten is az orosztanuláshoz. Még nem néztem át, hogy milyen témákat érint(ünk), de nekem leginkább a szállodai élethez, vendégfogadáshoz, problémamegoldáshoz kell alapanyag és segítség :)
  let's do this!

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  Írj közelebbit, mire gondolsz! Addig is írtam egy kis kiegészítést a szállodához.

  VálaszTörlés
 3. Még énsem néztem teljesen át, de jól kezdödik ez az oldal, nekem a minden napi életben lenne szükségem az oroszra, nagyon szeretnék meg tanulni szépen beszélni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Isten hozta az oldalon.Remélem, a folytatás is hasznos volt. A célkitűzése az orosz nyelvvel kapcsolatban nagyon tetszik.

   Törlés
 4. Kedves Mirjam!

  Nagyon tetszik az oldalad, én már sok éve tanulok oroszul, nagyon szeretem, de a beszéd nehezen megy... A mindennapi kommunikációhoz szükséges beszédfordulatokat szeretném megtanulni és magabiztosan alkalmazni.. most is oroszórára igyekszem.. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Mónika!
   Nagyon örülök, ha segíteni tudok. Jó tanulást és sok sikert!

   Törlés
 5. Kedves Mirjam! Én is az orosz nyelv szerelmese vagyok és sok-sok év után újra lehetőségem nyílt, hogy taníthassam is. Nagyon lelkesek a diákjaim, öröm velük minden óra. Remeknek tartom az anyagait! Különösen nagy örömmel láttam a két "mumust" a mozgást jelentő igéket és az igeszemléletet! Tünde

  VálaszTörlés