2014. július 12., szombat

Orosz filmek 1.

Здравствуй(те)!
Itt a hétvége, és este újra kötelező meccsnézés lesz... De addig talán még belefér egy orosz film. Esetleg kettő...
Közhely, hogy a remake-ek korát éljük. De valóban így van. Számos nagy sikerű, korábbi filmet újítanak fel, így Eldar Rjazanov 1977-es melodrámája, а Служебный роман (Irodai románc)  is elkészült új változatban. A címe: Служебный роман. Наше время. A vélemények megoszlanak, mennyire tett jót a filmnek, hogy átültették napjainkba, de ezt már mindenki maga döntse el!
Kinek érdemes megnézni? Aki nem szereti a régi filmeket, de érdeklődik a modern, munkahelyi környezetben játszódó szerelmi történetek és csodálatos, kissé hihetetlen átváltozások iránt. A főnök egy fiatal, csinos, de a keménység álarca mögé bújó, magányos igazgatónő (Kalugina), a beosztott pedig a motorbiciklin közlekedő, két kislányát egyedül nevelő, kissé szerencsétlen pénzügyi elemző (Novoszelcev). Az igazgatónő új helyettese (Szamohvalov), aki csoporttársa volt Novoszelcevnek a főiskolán, össze akarja őket hozni, hogy a pénzügyi elemző bekerüljön a főnökségbe. Ehhez mindenféle praktikákat kieszel, és persze sok minden megváltozik, mire elérünk a végkifejlethez, de ezt már nem árulom el...
Úgy gondolom, ebből már mindenki el tudja dönteni, neki való-e ez a filmvígjáték. Ha pedig valaki szereti a retro filmeket, vagy össze akarja hasonlítani a kettőt, érdemes megnéznie az eredetit (is). 

A filmekről itt lehet olvasni:

És például itt lehet őket megnézni:

Jó szórakozást!
És jó szurkolást estére!
Mirjam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése